Seara asta aflăm dacă se califică România în finala Eurovision

Muzica


Ieri seară m-am uitat din centrul de presă din Tel Aviv la semifinala 2 pentru jurii (acestea sunt cu 1 zi înainte de cele televizate), iar astăzi am fost în sală, la repetiția generală pentru diseară. Așa că am văzut care vor fi unghiurile la fiecare performance (care sunt printre cele mai importante lucruri la un show) și reacțiile fanilor din sală.

Olanda a fost pe departe favorita, avand parte de cele mai multe țipete. Norvegia, Rusia, Suedia, Malta, au adus și ele multă energie. Un scurt video de la repetitie ?? https://youtu.be/ttiPXyj64f4

Prestația pe care a avut-o Ester

Ester are un show plin de efecte pirotehnice, dans, vizualuri reușite. De asemenea, Ester e foarte stabilă vocal și cântă perfect live.

Luând în calcul unghiurile, show-ul, reacțiile din sală și topurile caselor de pariuri, cred că în seara asta se vor califica următoarele țări (cu mențiune că presimt că și Danemarca are șanse mari să intre în finală):

– Olanda

– Rusia

– Suedia

– Elvetia

– Malta

– Azerbaijan

– Macedonia

– Albania

– Norvegia

– Romania

Problema cu România este că intrăm în concurs pe poziția 6 (din 18 concurenți) și după noi sunt marile favorite: Rusia, Suedia și Olanda, iar fiindcă televotul începe doar după ce toate țările au terminat de cântat, primele piese din concurs se cam pierd în mulțime. În schimb, în această semifinală votează Italia și Moldova – două țări care ne dau 12 puncte la televot aproape de fiecare dată.

Seara asta la 22:00 poate fi văzută semifinala, live pe TVR1. Fingers crossed!


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *