Despre frustrari, radio si Irina Rimes inainte de Visele

Muzica

Ieri s-au aprins foarte multi artisti cand a postat Dan Fintescu un exemplu de cum sa NU contactezi un om de radio. Cu alte cuvinte, nu-i scrii pe WhatsApp unei persoane de la radio (pe care nu o cunosti), cerandu-i sa-ti asculte piesa ca “e bomba”. Simplu. Nu ca as sti pasii cum sa abordezi un playlist manager, dar cu siguranta e mult mai profi sa trimiti un email in care folosesti cratime. Si toate comentariile din discutia asta mi-au amintit de Irina Rimes. Pentru ca e un exemplu bun ca lucrurile nu se intampla peste noapte, nu prea merge sa lansezi o piesa si BAM, la radio cu tine, esti mare influenker.

Probabil majoritatea persoanelor care asculta muzica Irinei Rimes au crezut ca Visele este primul ei single. Si eu am avut impresia asta, pana cand am gasit melodii de-ale Irinei lansate prin 2012 (I know, right?). Irra si Irina Remesh sunt fostele ei nume de scena. Ea cum a rezistat ani de zile fara sa fie difuzata la radio? Cu siguranta nu prin postari frustrate pe Facebook. A lansat un album, e antrenor la Vocea Romaniei, are concerte prin toata tara si e difuzata la radioPrima ei piesa a fost lansata in 2010!! Noi cand am auzit de ea? 2016? Irina e un exemplu ca nu e panica daca nu esti difuzat din prima. Dar de ce sa muncim daca, de fapt, toti cei din jurul nostru sunt de vina pentru insuccesurile noastre?

Uite una din piesele ei vechi: Irra – Bleeding You

Artistii care vor la radio

E de inteles ca toti artistii vor la radio. Dar, cum ar spune Ana Baniciu: csf n-ai csf. Ca 99% nu vor fi difuzati vreodata la radiourile comerciale. Atunci ce e de facut? Pai cum ar fi sa faci muzica comerciala, care sa prinda la toata lumea? Piesa Versus de la The Motans avea totusi 500.000 de views inainte sa fie difuzata la noi. Si daca esti convins ca ai muzica de radio, uite aici cateva tips and tricks referitoare la radio & stuff.

Dar nu e mai simplu sa nu te concentrezi pe radio? Intreb si eu, asa, pentru un prieten :)). Sunt atatia artisti geniali care nu sunt difuzati la noi, precum Helen, Lucia si Alexandra Usurelu. Aproape toti se inghesuie in acelasi loc, pe aceleasi 3 radiouri. Dar daca tot vrei sa te duci cu multimea, trebuie sa-ti asumi ca e foarte posibil sa nu reusesti.


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *