Hai sa descoperim artisti: Bastien | Interviu

Muzica

Hai sa descoperim artisti e despre cantareti interesanti, cu o muzica diferita fata de ce auzim zi de zi la radio. Va fi o serie de articole / interviuri pentru cei care vor sa descopere muzica noua. Primul interviu din seria asta e cu Bastien, care acum cateva saptamani a lansat primul single Stay With Me si care mi-a raspuns la cateva intrebari despre piesa lui.

Pe Bastien il cheama, de fapt, Sebastian si e din judetul Neamt. Despre Stay With Me au scris publicatii din toata Europa: Complex UKFuuucking Young!, Going Solo, Music Injection Australia, Kaltblut Magazine si multe altele. A strans 1 milion de vizualizari pe Youtube si piesa a fost inclusa in playlist-uri de streaming precum “Best of The Week” by Apple Music France. Pretty cool, huh? 

Of course, initial i s-a spus lui Bastien ca nu e ok cum canta si compune. „Problema cu lecțiile de canto a fost că eu mereu îmi doream să cânt melodiile altfel decât originalele. Dar nimeni nu a înțeles lucrul asta. Mai târziu, când am început să lucrez la propriile mele cântece cu câțiva producători români, am avut aceeași problemă. Le-am arătat ce fel de muzică mi-ar plăcea mie să fac dar ei nu au crezut că ar putea avea succes în România.”

Cu toate ca ai un home studio in care creezi muzica, faci naveta la Paris, unde este stabilita casa ta de discuri. Cum s-a ajuns la colaborarea asta?

Totul parca a venit de la sine. Pentru o perioada am colaborat cu baietii de la Golan si mi-a placut foarte mult ideea de a avea un proiect care suna si functioneaza dupa standardele din afara. Echipa din Paris, care lucra si cu ei in acea perioada, isi dorea sa construiasca un proiect cu o directie internationala, si fiindca si eu imi doream acelasi lucru, am inceput sa colaboram si sa punem bazele proiectului Bastien. A fost o intamplare chiar fericita.


Ai spus ca scrii despre lucrurile pe care le simti. Poti spune mai multe despre povestea piesei? De asemenea, ai avut parte de intamplari amuzante legate de melodie?

Piesa ‘Stay with me’ vine dintr-o experienta personala, si descrie o reliatie complicata in care si o a 3 a persoana este implicata. Un fel de triunghi amoros in care exista o stare de confuzie, iar nimeni nu este fericit. Este vorba de o situatie care necesita decizii sincere.


Cat a durat tot procesul pana cand Stay With Me s-a lansat? (inregistrarile, productia, clipul, promovarea) 

La inceputul acestui an am inceput sa lucrez cu un duo electronic din Berlin, Frank&Friedrich. Am lansat impreuna cu ei o piesa care se numeste ‘Higher’ si care s-a bucurat de peste 1 milion de ascultari pe Spotify. Am scris ‘Stay with me’ imediat dupa ce m-am intors din Berlin, unde am fost sa inregistrez vocile finale pentru feature. Eram in Bucuresti, stateam pe balcon intr-o seara, cantam ceva la chitara, si am inceput sa fredonez refrenul, dupa care toata piesa parca a venit de la sine. Mi-am construit un model pentru productie si i l-am trimis producatorului Stefan Merz (o jumatate din Frank&Friedrich). Dupa mai multe discutii si variante pentru piesa, am ajuns la cea de astazi, in care toate vocile sunt inregistrate in micul meu home studio. Asta se intampla in iunie. Dupa, in septembrie, am hotarat impreuna cu label-ul ca ar fi bine ca aceasta piesa sa fie primul meu single, de aceea am inceput sa cautam o echipa de oameni care ar dori sa ne ajute sa dezvoltam ideea si pe partea video. Am ales sa lucram cu niste oameni foarte talentati (Bogdan Paun, Alexandru Muresan, Alex Ifimov, Irina Hartia) carora vreau sa le multumesc pentru au reusit sa transmita exact ceea ce mi-am dorit.Pentru promovare am avut onoarea de a fi sustinuti de Kaltblut Magazine Germany, Complex UK, FuckingYoung, Elle Romania, care au facut premiera video-ului simultan.


Niste cuvinte despre urmatorul album? 

Inca sunt la inceputul carierei, de aceea inca incerc sa imi definesc un sound personal, sa imi descopar mesajul. Pentru acest prim album/ep voi incerca sa lucrez cu diferiti muzicieni, care produc diferite stiluri de muzica, pentru a-mi da seama ce mi se potriveste cel mai bine. Dintr-o perspetiva poate fi privit ca un exercitiu, dar pot sa va asigur ca materialul nu va fi complet diferit fata de ‘Stay with me’.

 

Daca ti-a placut articolul asta, feel free to share it. Sharing is caring 🙂


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *