Femeile din muzica cel mai bine platite in 2018

Muzica

Forbes a publicat cine sunt femeile din industria muzicala care au fost cel mai bine platite in 2018. Cine ati crede ca e pe locul 1? Am crezut ca Taylor Swift sau Beyonce, dar n-am avut dreptate. Totusi, surpiza cea mai mare este locul 8. Ca nu-i o cantareata nici din USA, nici din UK.

  1. Katy Perry ($83 million)
  2. Taylor Swift ($80 million)
  3. Beyonce ($60 million)
  4. Pink ($52 million)
  5. Lady Gaga ($50 million)
  6. Jennifer Lopez ($47 million)
  7. Rihanna ($37 million)
  8. Helene Fischer ($32 million)
  9. Celine Dion ($31 million)
  10. Britney Spears ($30 million)

Helene Fischer e mai bine platita decat Britney Spears! Daca nu ati auzit de Helene, asta si e cea mai tare faza: ea e cunoscuta doar in Germania, Austria si Elvetia. Atat. Tipa canta in limba germana. Las mai jos este unul din cele mai mari hituri ale ei. 

In 2017, Helene a lansat albumul intitulat cu acelasi nume. Ceea ce a mirat pe multi a fost ca nu l-a pus pe streaming, iar cei care voiau sa-l asculte au fost nevoiti sa-l cumpere. Asa, albumul a fost “fastest selling album” din ultimii 15 ani in Germania. Pana acum s-au vandut in jur de 1.100.000 de exemplare.

“Da’, dar Germania are populatie de 80 de milioane!” Pai asta inseamna ca teoretic, populatia Germaniei e de aproximativ 4 ori mai mare decat cea a Romaniei (am gasit ca in RO, oficial ar locui 19.6 milioane de oameni). Pai 1 milion de vanzari de albume impartit la 4 ar fi 250.000. Credeti ca artistii romani vand atatea exemplare? Ce glum bun. Mai trebuie taiate doua zerouri si asta e media vanzarilor pe la noi (sunt si cateva mici exceptii). Deci revenim la ideea principala: Helene = super cool.

A urmat si un turneu de 86 de show-uri pe arene si stadioane, fiecare avand un public de aproximativ 40 – 50.000 de persoane. Mi se pare enorm pentru un cantaret local.

Una este cand vine un star precum Taylor Swift, care are succes pe plan mondial si sustine 2 concerte mari intr-o tara, iar alta e cand artistul ala pe care-l auzi si vezi non stop, sa fie capabil de asa un succes. Luati exemplu Carla’s Dreams: il auzim la radio, il vedem la X Factor, in reclame, peste tot. Nu ca ar fi gresit asa ceva, dar odata ce ne este asa “accesibil” un artist local, nu cred ca ne-am grabi sa cumparam bilete in valoare de sute de lei daca vine la noi in oras.

Pe langa asta, sa concertezi prin 3 tari si sa le intreci pe Celine f*cking Dion, Britney Spears, Ariana Grande, Dua Lipa…wow. De ieri, de cand am vazut topul asta. ma tot mir :)). 

Daca ti-a placut artiolul asta nu-l pastra doar pentru tine, sharing is caring :)).


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *