Eastern European Music Academy – un bun exemplu de scoala online

Music Industry, Muzica

Din august pana in noiembrie am fost student la Eastern European Music Academy, primul proiect educational si de networking care-si propune sa uneasca regiunea de est a Europei. Este probabil unul dintre cele mai practice cursuri la care am participat.

Au fost acceptati 50 muzicieni si persoane care lucreaza cu artisti (pe parcurs, jumatate au renuntat) din 8 tari: Romania, Ucraina, Polonia, Estonia, Lituania, Letonia, Ungaria si Belarus. De-a lungul saptamanilor am avut in fiecare sambata cate un curs despre o anumita tema, de la music marketing la cum functioneaza streaming-ul, sfaturi de networking, parteneriate internationale & much more, prezentata de cate o persoana din industria muzicala. Pe langa zilele de sambata, in fiecare joi discutam despre temele pe care le-am avut de pregatit si despre subiectul ce ne-a fost predat in urma cu cateva zile.

Inca de la primul curs am fost impartiti in 5 grupe, iar de-a lungul celor 3 luni, muzicienii din fiecare grupa au lucrat impreuna la cate o piesa ce este lansata prin casa de discuri MONOKEY. Totodata, in fiecare echipa au fost mai multi “manageri”, iar noi am tinut legatura cu label-ul si acum suntem responsabili de promovarea piesei 🙂

Rezultatul este EP-ul de mai jos si piesa grupei din care fac parte este When I’m Gone. EEMA a fost (de fapt, inca este) o experienta foarte misto si pe langa profesionalismul echipei, mi-a placut cat este de practica: mi s-au predat niste lucruri pe care le aplic. Nu stiu daca se va mai organiza acest proiect si in viitor, sper ca da, ca sa profite cat mai multe persoane de el.


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *