Cu ce sunt rapperii diferiti de manelisti?

Muzica

Tot mai des vad postari pe Facebook ca noua generatie e horror pentru ca asculta manele, bla bla. Da’ faptul ca asculta rap nu e problematic? Nu de alta, dar cu ce sunt rapperii mai buni decat manelistii?

Voi da cate 1 exemplu de hit pentru fiecare dintre genurile muzicale si analizez videoclipul, versurile si artistul. Nu e niciun hate fata de vreun gen muzical, ci vreau sa va arat ca exact ceea ce critica majoritatea la manele se regaseste in rap, muzica pe care aproape toti o asculta si care e in trend.

Rap: Cardi B – Bodak Yellow

Versuri: Cardi B canta despre cum si-a reparat dintii si spera ca, “c*rvele stiu ca nu e ieftin sa-ti repari dintii”; e cea mai tare c*rva de pe strada; “bitch, you can’t fuck with me”; sau “sunt o sefa si tu esti o muncitoare, curvo”.

Videoclip: Bineinteles, music video-ul este bine realizat. Dar, exact ca la manelisti, se arunca cu bani.

Artist: Se bate si injura la TV & evenimente. Cardi a zis ca managerul nu o lasa sa isi sfatuiasca fanele sa se apuce de striptease, dar “pe ea a ajutat-o foarte mult”.

Pe scurt, Cardi canta despre cat de tare este ea, bani, injura, si asa mai departe.

Manele: Florin Salam – Mergem Mai Departe (Pe Pamant, pe soare si pe luna)

Versuri: Pe pamant, pe soare si pe luna, ne iubim si mergem impreuna; oriunde pleci vin si eu; daca cineva ar vrea sa ne desparta, n-ar putea

Videoclip: Salam si Claudia sunt filmati in masina, intr-o casa, nimic vulgar, etc.

Artist: sa spun sincer, nu urmaresc interviuri cu vreun manelist. Am cautat pe Google si vad ca Florin S. a fost implicat in scandaluri mondene.


Concluzie

Putem sa ne calmam si sa nu mai generalizam ca persoanele care asculta manele au un IQ de marimea papucului? Si ca asta nu e unul din motivele pentru care “generatia din ziua de azi e horror”?

Na io akum ma inthork sa askult Nebunia lu’ Juvel, pwp, pah pah.


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *