Concluzii după Eurosonic 2020

Music Industry, Muzica

Săptămâna trecută am fost la Eurosonic, una dintre cele mai mari conferințe din Europa dedicată industriei muzicale. 

A fost foarte, foarte tare. Au fost multe prezentări, paneluri & interviuri care mi-au plăcut maxim, cum ar fi prezentarea echipei de marketing a lui Robbie Williams, care a povestit detaliile din spatele lansării celui de-al 13-lea album, statisticile celor de la Ticketmaster despre publicul de festivaluri și concerte, cum decurg pregătirile pentru Eurovision 2020 (o prezentare făcută de producătorul executiv) și multe altele.

Pe lângă asta au fost și sesiuni de speed-networking, unde te așezi la masă timp de 20 de minute cu câte un music professional, îi spui despre proiectele tale, primești sfaturi și când timpul expiră, te duci la următorul. Adică ceva perfect pentru o persoană introvertită ca mine, care stă în colțul încăperii la evenimentele de networking.

Apoi, seara erau concerte cu artiști din fel de fel de țări (nu știu dacă au cântat și trupe din afara Europei). Nu doar că am descoperit artiști interesanți, ci am și apucat să văd câțiva pe care îi știam și pe care îmi doream mult să-i prind live, cum ar fi Duncan Laurence, pentru care mai că eram dispus să merg la München să-l ascult 🙂

But… is it worth it?

Din perspectiva unei persoane super la început ca mine, mi se pare că are sens să mergi dacă nu te duci singur/ești incredibil de bun la networking și dacă nu faci eforturi financiare foarte mari. Nu pentru că Eurosonic nu ar fi helpful, dar avem la București Mastering the Music Business, unde vin profesioniști din toată lumea și fiind o conferință & un showcase mai mic, ai șanse chiar mai mari să intri în contact cu persoane care te pot ajuta să-ți duci cariera la următorul nivel.


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *