Am fost vegan si n-am murit.

Diverse


Timp de doua saptamani n-am mancat carne si orice produse de la animale. “Ce naiba, pe asta dupa ce ca-l sufla vantul vrea sa fie si mai slabanog de atat??” probabil ca e ce-ti vine in minte.

Well, n-am slabit deloc. 

De cand am avut o discutie cu o prietena care a incetat sa mai manance carne din motive etice, am citit mai mult despre conditiile horror in care sunt crescute animalele pe care le mancam, am cochetat cu ideea de a reduce consumul de carne.

Apoi m-am uitat la documentarele “What the health” si “The Game Changers” de pe Netflix care se axeaza sa arate cat de nesanatoasa e carnea. Mi s-au parut putin cam exagerate, dar trebuie sa recunosc, cand am vazut atatia sportivi care au renuntat la carne si au o dieta plant-based (inclusiv Arnold Schwarzenegger) + am aflat atatea informatii dubioase din What the health, am zis ca fuck it, hai sa fac un test timp de 2 saptamani.

Dar pentru ca abilitatile mele la gatit sunt “minus infinit” (ca sa citez o mare duamna), am apelat la un abonament de la Lifebox timp de 4 saptamani, unde primeam dimineata toata mancarea pentru ziua respectiva (am sa scriu si despre experienta Lifebox in curand).

In primele doua saptamani m-am abtinut de la lapte, oua, carne, etc. si am mancat aproape doar ce mi-au dat cei de la Lifebox, care imi trimiteau dimineata mancare pentru toata ziua (3 mese principale + 2 gustari/zi). Dar dupa 2 saptamani m-am plictisit sa mananc doar ce-mi trimiteau ei si am realizat ca e relativ simplu sa fii vegetarian, dar e al naibii de greu sa fii vegan. Aproape 90% din produsele pe care voiam sa le mai cumpar contineau lapte sau ou.

Concluzii

Totusi, dupa cele doua saptamani de mancat vegan nu am simtit ca parul imi este mai stralucitor, ca nu mai sunt asa de chior, ca oasele-mi sunt mai puternice sau ca dimineata ma trezesc mai fresh, asa cum era promovat in documentare. But overall, experienta a fost interesanta, am realizat ca pot trai si fara carne (inainte mancam exagerat de multa, de multe ori mancam doar carne, fara vreun fel de garnitura) si am ajuns la decizia sa nu mai mananc (aproape) deloc carne de cumparat, ci doar din surse “bio”, mai exact carne de vanat si de la tarani 🙂 


Stefan Hadar

Îmi plac glumele seci, muzica, Eurovisionul și ceaiul de fructe. Scriu despre muzică și alte prostii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *